dijous, 31 de març del 2022

Educació Física: Edat Mitjana

 Hola, famílies!!!


Dimecres, a l'hora d'Educació Física, quan vàrem entrar al gimnàs, ens vàrem endur una bona sorpresa...sabeu què ens vàrem trobar a l'armari dels materials? ... Una carta de na Guida!!!



Ens vàrem emocionar moltíssim i vàrem començar la sessió seient-nos en rotllana i la nostra companya, na Bàrbara, ens va llegir la carta. 





Na Guida ens va proposar dur a terme un Torneig Medieval que consistia en dividir la classe en grups de quatre i havíem de superar tres proves sobre jocs que es duien a terme a l'Edat Mitjana. 

Voleu saber quines eren?


1. ''Palmell'' Es jugava a aquest joc golpejant amb el palmell de la mà...una pilota feta amb pell de rata! Sí, ho heu llegit bé, de rata! Però nosaltres el vàrem adaptar al temps d'ara i vàrem jugar en grups passant-nos una idíaca. 






2. ''Lluita'' Aquest joc era molt popular aleshores. El grup es va posar per parelles, i cada una es va col·locar dins un aro. El joc consistia en fer sortir de l'aro al nostre oponent, això sí, respectant les normes establertes anteriorment.








3. ''L'ensortillada'' Havíem de transformar-nos en cavallers i cavalleres i amb la nostra llança, havíem d'aconseguir atravessar l'ensortilla. Tal vegada aquest joc vos recordi a un dels jocs que es duu a terme cada any per les festes de Sant Joan a Ciutadella, Menorca, en el qual han d'enfilar amb una llança, una anella penjada. Doncs, vàrem fer el mateix!

Va ser el joc més divertit i alhora, difícil, però ho vàrem aconseguir!











Finalment, després del gran torneig en el qual tots i totes vàrem ser guanyadors, ens vàrem unir i férem una petita representació de l'època. 


Cavalls, espases, escales, murades, etc.




Les rialles varen ser presents en tot moment i vàrem gaudir i aprendre molt.

Esperam que vos hagi agradat!

1 comentari: