dimarts, 8 de març del 2022

8M DIA DE LA DONA

Cada dia és 8 de març, per justícia i llibertat


Aquest dimarts, dia 8 de març, a l'escola tots els cursos hem fet diferents activitats per celebrar aquesta data i per recordar que encara ens queda camí per fer per avançar en la igualtat entre homes i dones.

Els alumnes de 2n realitzàrem el Contacontes "Daniela la pirata" de Susanna Isern i "Rosa Caramel" de n'Adela Turin. Uns contes que ens han servit per a treballar amb els infants la coeducació i la igualtat de gènere. Hem mantengut converses molt interessants amb els infants parlant de la igualtat d’oportunitats i la superació dels estereotips de gènere.





A continuació us compartim els dos contes que hem treballat per si els voleu tornar a escoltar.



Durant tota aquesta setmana hem continuat fent diferents activitats relacionades amb aquest tema.  

A l'àrea d'Educació Física, hem visualitzat dos vídeos esportius per emfatitzar el rol de la dona en l'esport. A través d'ells, alhora, hem reflexionat sobre el fet que els esports no coneixen gèneres.




Després, hem anat al pati per dur a terme una activitat molt xula vers la igualtat de gènere. Ens hem posat per parelles, nina i nin, i amb els guixos, ens hem dibuixat la silueta al terra!!!! D'aquesta manera, hem recalcat el fet que els nins i les nines som iguals, podem fer les mateixes coses i arribar a ser en un futur, qui nosaltres volguem. 

Hem acompanyat la nostra silueta amb frases com:

''No hi ha esports de nin i de nina''

''Els esports són per a tothom''




















ELS OFICIS
Aquesta activitat pretenia fer reflexionar als infants i trencar amb els estereotips creats en relació gènere-ofici i fer prendre consciència als infants que el sexe de cadascú no ha de ser mai un impediment per a la realització de qualsevol activitat o feina. 





A l'àrea de Llengua Castellana, hem iniciat un petit projecte d'investigació. Ens hem dividit en 7 grups, i cada un hem començat a investigar una dona important dins el món de la Ciència. Hem cercat informació amb els ordinadors sobre les científiques: 

- Marie Curie
- Rosalind Franklin
- Jane Goodall
- Katherine Johnson
- Ada Lovelace
- Hipatia
- Chien Shiung Wu

Hem llegit biografies, vist imatges, escoltat vídeos explicatius i hem anat anotant tot el que ens cridava l'atenció en un full d'esborrany: Quan i on havia nascut, quan i on va morir, què va estudiar, com era la seva família, etc. Però el més important i interessant ha estat trobar en què ha estat pionera. 

Per exemple..., sabíeu que na Marie Curie va ser la primera dona que va guanyar un premi Nobel de Física l'any 1903 i un premi Nobel de Química l'any 1911? 

Doncs, aquesta i moltíssimes altres coses hem après.












Seguirem amb aquest petit projecte d'investigació que hem encetat...

ens veiem a la següent entrada del blog!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada