dilluns, 14 de febrer del 2022

La descripció d'animals!

 Hola, famílies!

A llengües hem treballat la descripció, en aquest cas, dels animals de forma lúdica i manipulativa.

Pel que fa a l'àrea de Llengua Catalana hem cercat informació d'un animal característic de les Illes Balears a l'ordinador. Llavors, per treballar la tipologia textual de la descripció hem utilitzat uns ventalls que ens han ajudat a clarificar les diferents parts per la qual s'estructura. 

La sargantana de les Illes Pitiüses, l'ovella mallorquina, el ferreret, l'àguila peixatera o el moll han estat alguns animals que hem conegut una mica més. 

Després, hem compartit el que havíem après amb la resta dels companys.







Per altra part, també hem jugat al joc del ''Qui és qui?'' seguint l'estructura de la tipologia textual i hem explicat endevinalles d'animals.



Ha estat ben divertit!


A l'àrea de Llengua Castellana, cada un de nosaltres ha duit una imatge del seu animal preferit. N'hi ha alguns que han duit una fotografia d'un animal que tenen a casa i al qual estimen molt. Primer, de manera conjunta, a l'aula, ens hem anat qüestionant preguntes sobre l'animal en concret i amb l'ajuda de totes i tots, les hem anat donant resposta. 

Posteriorment, a nivell individual, hem elaborat un text descriptiu sobre l'animal fent referència a qüestions com: quin tipus d'animal és?, com neix?, on viu?,  de què s'alimenta?, etc. Fins i tot, hem après a redactar no només les característiques bàsiques com ara l'aspecte físic, sinó també com és el seu caràcter i la seva manera de viure: tranquil, nerviós, si viu de manera solitària o en grup...




















En ambdues llengües, ho hem compartit amb els nostres companys i companyes llegint-ho en veu alta i ens han pogut fer comentaris positius sobre com ho havíem redactat i si els havia agradat, reforçant, alhora, l'expressió oral. 

Ens ha agradat molt!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada