dimecres, 2 de febrer del 2022

Camp d'aprenentatge Son Ferriol

Dilluns, 31 de gener, vàrem visitar el camp d'aprenentatge Son Ferriol.

La primera activitat va consistir en estar en contacte directe amb els animals. N'hi havia de dos tipus, mamífers com ara les ovelles, la somera, el bou i els porcs, i aus com ara les ànneres i les gallines. Amb el nostre monitor, en Rafel, vàrem tocar la somera i donàrem de menjar a la cabra, les ovelles i les gallines i ànneres. Ens va explicar de què s'alimentaven, com vivien, quins productes ens aportaven a les persones, etc. I ens va poder donar resposta a totes les preguntes que teníem preparades. 



















Posteriorment, vàrem berenar a unes taules amb bancs de fusta que hi havia devora tots els animals que havíem vist. Allà, vàrem poder contar-nos les coses que més ens havien cridat l'atenció i jugar una estona pels racons de la natura. 





Finalment, a la segona activitat, canviàrem de monitor, en Toni, el qual ens va acompanyar a l'hort i amb ell vàrem aprendre les coses essencials que necessiten les plantes per viure. Entre elles, vàrem descobrir que el 'compost' n'és molt important per a un bon funcionament de la planta. 


Per això, vàrem anar a cercar-ne i omplírem la carreta de compost, fins i tot, n'hi ha qui l'ensumaren. 



Mentre cada un i una omplia la carreta, els altres, donàrem de menjar a les gallines amb herbes que trobàvem.





A l'hort, col·locàrem el compost a la terra i amb l'ajuda dels rampins mesclarem ambdós components.




Després, en Toni ens va donar una aixada a cada un de nosaltres! Mai n'havíem tengut cap a les mans. Amb aquesta eina vàrem fer un solc a la terra per poder sembrar...cebes! 



Una vegada teníem el solc fet, hi posàrem la ceba i la tapàrem amb la terra i el compost. 




Això sí, no ens podíem acomiadar sense haver regat les nostres cebes...


Ens ho vàrem passar genial i vàrem aprendre moltíssim!



2 comentaris: