dilluns, 2 de maig del 2022

GIMCANA: PALMA A L'EDAT MITJANA

Dijous 28 d'abril, anàrem d'excursió a Palma. Després de berenar i jugar una estona al Parc de la Mar, férem una gimcana pels carrers més característics de la llegenda del Drac de na Coca i visitàrem alguns dels edificis més emblemàtics de l’edat mitjana de Palma.
Si aconseguíem superar totes les proves, trobaríem un cofre amb un petit tresor!! Férem sis equips.






La primera prova ens dugué a la Catedral o Seu de Mallorca. Una vegada a dins observàrem la grandiositat de la catedral, una de les més altes d'Europa. Allà haguérem de trobar la rosassa i la Capella de “La multiplicació dels pans i els peixos” que va fer Miquel Barceló.










En sortir, de la Catedral les pistes ens dugueren al Museu Episcopal que és allà on es troba el Drac de na Coca. Poguérem caminar pels carrers que segurament aquest drac es passejava i passàrem per cases i palaus senyorials d'aquesta època.









Abans d'entrar al Museu Episcopal haguérem de resoldre el trencaclosques primer, si volíem accedir a l’interior del museu i veure aquest animal llegendari.

















Després les pistes ens dugueren al Consell de Mallorca. Aquest espectacular Palau Reial abans de ser la seu del Consell de Mallorca fou una presó!

Entràrem a l’interior i vérem la magnífica escalinata principal que conduia a la planta noble. A l’entrada hi poguérem veure “Els Gegants del Consell de Mallorca": els reis Jaume II, Sanç I, Jaume III i Esclaramunda de Foix.



També coneguérem algunes curiositats de l'Ajuntament de Palma com la festa de l'Estendard, el quadre gegant de Jaume I, el "Banc del sinofós", el rellotge d'en Figuera... i també poguérem veure el drac de na Coca, la bèstia que treuen per les festes. 




Superàrem totes les proves!!! Només ens faltava cercar el tresor! Per equips I sense separar-se del grup, haguérem de trobar el cofre que contenia el petit tresor, que ens va deixar en Jaume I, ja que l’ajudàrem a recuperar la seva memòria. Quina alegria! Descobrírem un tresor ben dolcet!!!




Segur que tots recordarem aquesta emocionant sortida a Palma i quan tornem passar per aquests carrers recordarem al rei Jaume I i que fa molts d'anys per allà també hi passà el llegendari Drac de na Coca!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada