divendres, 28 de gener del 2022

LA MÀQUINA DEL TEMPS!

Durant primer trimestre vàrem rebre un missatge molt especial... No ens ho podíem creure, però era UNA CÀPSULA DEL TEMPS! I... A DINS HI HAVIA UN MISSATGE PER A NOSALTRES!!! 


Aquest missatge era de na Guida Martinelli, la filla d'un científic italià que en el futur inventà la màquina del temps i per error viatjà fins a Porreres però... a l'època TALAIÒTICA!!!



Per poder tornar a casa necessitava la nostra ajuda. Havia de menester un codi numèric de 5 dígits que havia d'introduir al teclat de la màquina i llavors així tornar al futur (a l'any 2031) que és d'on ve. Per aconseguir cada un d'aquests números havíem de superar algunes proves i respondre un parell de preguntes. 


Ens posàrem en marxa per poder tornar a na Guida a casa! Per estar més informats els nins i nines dugueren informació de l'època prehistòrica, principalment de les Illes Balears i de Porreres.


Durant tot aquest temps hem intentat descobrir com vivien els primers pobladors de la nostra contrada. Hem conegut com era la vida a la prehistòria i llavors a l'edat antiga, els estris que s'utilitzaven, el domini del foc i la domesticació d'animals, què eren els talaiots, què era un foner, els myotragus... Per aquest motiu vàrem fer un mural gegant de la línia del temps i elaboràrem un lapbook d'història.






Entre les diferents proves haguérem de demostrar per grups que coneixíem molt els nombres i el temps. Per això, la primera prova va ser de jocs matemàtics. Llavors, haguérem de fer una coreografia dels mesos per equips.



Una altra prova que haguérem de fer, amb l'ajuda de la mestra d'anglès i art, va ser crear una cova prehistòrica amb pintures rupestres. Primer, coneguérem com eren aquestes pintures, on les podíem trobar, què usaven per pintar i què hi podíem veure representat. Pintàrem amb carbó, usàrem diferents tècniques... Què divertit va ser pintar amb carbó! I què ens va agradar! Mirau quins artistes!











També descobrírem com s'elaborava la ceràmica a l'època talaiòtica. I és que primer feien uns "xurros" de fang i llavors els ajuntaven:




Un altre dia, la prova va ser fer una gimcana prehistòrica. Ohhh!  Haguérem de representar la paraula "Prehistòria"amb el nostre cos, fer un talaiot i... principalment passar-ho molt bé!  Mirau! Mirau!



Finalment, aconseguírem els 5 dígits!!! Però... alguna cosa va fallar perquè enviàrem a na Guida a l'edat mitjana!!! oh no!


Per aquest motiu, durant aquest nou trimestre ens endinsarem dins aquesta etapa fantàstica de la nostra història. Ja us contarem com ens va i si finalment aconseguim tornar a na Guida a casa.


Us mantindrem informats!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada